Eerste Generatieregeling-echtpaar van Nederland werkt bij Kuehne + Nagel.

Kuehne + Nagel voelt de verantwoordelijkheid om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden, waarvoor De Generatieregeling bestaat.

Eerste Generatieregeling-echtpaar van Nederland werkt bij Kuehne + Nagel

Eerste Generatieregeling-echtpaar van Nederland werkt bij Kuehne + Nagel.

Eerste Generatieregeling-echtpaar van Nederland werkt bij Kuehne + Nagel.

Gerard van Ginkel: “Voor mij is het verschil in salaris klein, maar ik kan het wel 2 dagen rustiger aan doen.”

Onze wetgeving is veranderd, waardoor we allemaal langer moeten doorwerken. Kuehne + Nagel voelt de verantwoordelijkheid om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden, waarvoor De Generatieregeling bestaat.   Voor een aantal werknemers is De Generatieregeling een uitgelezen kans om minder te werken, maar met behoud van (een groot deel van) het inkomen.

Sinds de introductie in 2016 maken nu 26 collega’s gebruik van de regeling bij Kuehne + Nagel. En vandaag hebben we zelf een primeur; collega’s Gerard en Roely van Ginkel zijn het eerste echtpaar dat deelneemt aan deze regeling binnen Kuehne + Nagel, maar ook binnen Nederland.

Gerard (62) werkt al 38 jaar als magazijnmedewerker bij Kuehne + Nagel in Tiel. Zijn echtgenote Roely (61) is 10 jaar geleden gestart als customer service medewerker ook in Tiel.

“Ik had geen goed idee bij wat De Generatieregeling precies inhield, dus besloot ik om naar de informatiebijeenkomst te gaan”, aldus Gerard. “In eerste instantie ging ik er vanuit dat ik het één dag rustiger aan zou kunnen gaan doen, maar tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het om twee dagen ging.”

Na de informatiebijeenkomst krijg je iemand toegewezen van de organisatie Gezond naar Pensioen. Zij maken vervolgens een complete berekening op basis van jouw persoonlijke situatie en komen dit bij je thuis toelichten. Kees Pruissen, adviseur bij Gezond naar Pensioen: “De regeling is maatwerk en de uitkomst is voor iedereen anders. Het hangt van een aantal factoren af, zoals bijvoorbeeld je dienstjaren maar ook de leeftijd van je partner”.

Gerard: “Sinds september werk ik minder. In overleg met KN heb ik gekozen voor de vrijdag en maandag vrij. Wat ik doe met mijn extra vrije tijd? We willen ons huis moderniseren, dus er zijn thuis genoeg klusjes. De regeling is er, zodat je het wat rustiger aan kunt doen. Dus als ik een dag geen zin heb, dan doe ik even lekker niets.”

Roely van Ginkel: “We zijn nu nog gezond, dus waarom zou je er niet van genieten.”

Ook Roely gaat vanaf september 2019 gebruikmaken van de regeling. “Uiteraard probeer ik dezelfde dagen als Gerard vrij te krijgen. Even niet die wekker om 5.00 uur en zo kunnen we samen genieten van de extra vrije tijd”.

 Wat zijn de plannen van Roely met haar extra vrije tijd? “Als het huis straks helemaal klaar is, hebben we altijd nog onze 3 hondjes waar we lange wandelingen mee kunnen maken. Mijn moeder heeft een aantal jaar in een verzorgingstehuis gezeten en we hebben veel mantelzorg gedaan. We hebben hier gezien dat er altijd behoefte is aan vrijwilligers. Dus als we thuis klaar zijn, kan ik me hier altijd nog nuttig maken.”

Ander nieuws
over pensioenen.

Onze oplossingen hebben een positieve invloed op de motivatie en inzetbaarheid.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay