Bavaria laat ouderen halve werkweek draaien.

Bierbrouwerij Bavaria probeert met nieuwe manieren ouderen werknemers tot hun pensioen gezond aan het werk te houden.

NIEUWS

Bavaria laat ouderen halve werkweek draaien

Bierbrouwerij Bavaria probeert met nieuwe manieren ouderen werknemers tot hun pensioen gezond aan het werk te houden. Zo moedigt het bedrijf zestigplusser aan permanent halve weken te werken. Daarbij is de pensioen opbouw lager, maar blijft hun netto-inkomen grotendeels op peil. Zo ontstaat ruimte voor jongere, goedkopere krachten, zegt HR directeur Marcel Voets in gesprek met het FD.

Een vergrijzend werknemersbestand en de hoge kosten die dit oplevert, spelen het familiebedrijf parten. Circa 40% van het personeel is vijftigplusser en Voets zoekt creatieve manieren om de verhoogde pensionleeftijd van 67 haalbaar te houden.

Vooral in de productiebanen, waar mensen in ploegendiensten werken, eist langer doorwerken zijn tol. “Je ziet bij mensen vanaf 55 jaar dat het aantal gezondheidsklachten en verzuimdagen snel toeneemt, bij hoog- én laaggeschoolden.”

Uit recent onderzoek van het Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) blijkt dat onder zestigplussers veel onvrede bestaat over de stapsgewijze verhoging van hun pensionleeftijd naar 67 jaar. Ruim 40% wordt daarbij belemmerd door gezondheidsklachten, waar werkgevers te weinig oog voor zouden hebben.

Ander nieuws
over pensioenen.

Onze oplossingen hebben een positieve invloed op de motivatie en inzetbaarheid.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay